doos vol met testim gel

Alles over testosteron en waar je het kunt kopen

Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon. Het zorgt ervoor dat er sperma wordt aangemaakt en dat mannen, mannelijke kenmerken hebben. Denk hierbij aan de lichaamsbeharing, een lagere stem, baardgroei, de ontwikkeling van de penis, zaadballen en ook spiermassa. Ook is het nodig om seksueel geprikkeld te worden. Een testosteron gel wordt gebruikt om het testosterongehalte te verhogen en om juist de bovengenoemde punten te verbeteren.

 

doos vol met testim gel

 

De dokter en testosteron gel

Een dokter kan een androgeen gel voorschrijven als er een tekort is aan het manlijke hormoon. Bij jongens met een vertraagde puberteit wordt het vaak gebruikt. Als jongens rond hun vijftiende jaar nog geen lagere stem hebben gekregen of lichaamsbeharing dan gebruikt de dokter het om hiervan de ontwikkeling op gang te brengen.

Waarom is het nodig om testosteron gebruiken?

De oorzaken om gel te gebruiken rond je vijftiende is verschillend. Het kan een erfelijke factor zijn, een aangeboren afwijking of bijvoorbeeld een hersentumor of beschadiging van de testikels. Met de testosteron-gel wordt de productie van testosteron aangewakkerd. De geslachtskenmerken zullen duidelijker naar voren komen. Ook kan de dokter een mannelijke geslachtshormoon injectie voorschrijven.
De gel gaat geleidelijk via het bloed in het lichaam terecht komen. Vaak werkt het dan nog 24 uur door.

Bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen mogelijk als je een testosteron gel koopt en gebruiken gaat. Denk hierbij aan een jeukerige huid, een rode huid of een andere huiduitslag. Ook kun je een drogere huid krijg. Het is daarom slim om iedere dag op een ander stuk huid de gel te smeren.

Waar kun jehet kopen?

In de meeste gevallen zal een arts het voorschrijven. Het is echter ook mogelijk dat je de testosteron zelf koopt in een webshop of bij een winkel.

 

biologic of testosteron

Wat is testosteron?

Testosteron (C19H28O2) is het zogeheten mannelijke hormoon. De hersenen, hypofyse en de testikels werken allen samen om in perfecte harmonie grote hoeveelheden van het hormoon te produceren. Testosteron kopen heeft directe invloed op je kracht, prestaties, uithoudingsvermogen en je spiermassa. Wil je weten hoe je je testosteron kan verhogen of zelfs een van nature laag niveau kunt tegen gaan, dan kan je hierover informatie vinden op deze pagina.

 

Testosteron is een androgene hormoon welke verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van spieren, gezonde botten en de kracht die je hiermee kunt uitoefenen. Het hormoon bevindt zich zowel in het lichaam van mannen als vrouwen. Zijn de niveaus van testosteron te laag, dan kan dit bepaalde bijwerkingen veroorzaken, zoals het verlies van botdichtheid en het verlies van spiermassa. Te weinig testosteron kan ook voor een mentaal effect zorgen, waarbij je moet denken aan ernstige vermoeidheid, het verlies van libido en zelfs mettertijd het ontstaan van depressie. Alhoewel testosteron bekend staat als het mannelijke hormoon, is door middel van recente studies gebleken dat ook vrouwen met een zeer laag niveau van testosteron in hun bloed leiden onder dezelfde nadelige gevolgen.

Hoe werkt testosteron kopen?

Testosteron bindt zichzelf aan eiwitten via albumine en globuline receptoren, welke aan de oppervlak van de spieren liggen. Er zijn 2 soorten hormonen die productie van testosteron zowel bij mannen als bij vrouwen reguleren, namelijk het luteïniserend (LH) en het follikelstimulerend (FSH) hormoon. Wanneer de albumine en globuline receptoren leeg zijn, sturen zij een signaal naar de hypofyse, welke daarop reageert met het vrijgeven van LH en FSH hormonen. Deze hormonen stimuleren dan weer testikels en bij de vrouwen de eierstokken, waardoor er testosteron vrijkomt. De hypofyse en de geslachtsorganen dienen dus goed in balans met elkaar te zijn om de productie van testosteron optimaal te reguleren.

Hoe werkt testosteron op de spieren?

Fysieke activiteit, zoals bij sporten, leidt tot spiergroei doordat de bewegingen trauma veroorzaken aan de spierweefsels. Zodra dit trauma ontstaat, reageert het lichaam door de weefsels te gaan herstellen en er nieuwe proteïne strengen aan toe te voegen door middel van een proces dat eiwitsynthese genoemd wordt. Testosteron speelt hierbinnen een belangrijke rol omdat het zich bindt aan receptoren in de spieren zelf en daarmee de chemische signalen verbetert die leiden tot het proces van eiwitsynthese. Hoe meer vrije testosteron zich in je lichaam bevindt, hoe efficiënter dit proces wordt. Veel bodybuilders gebruiken dan ook synthetische testosteron om de natuurlijke hormoonniveaus te verhogen.

 

de juiste dosis

Doseringen

De doseringen van testosteron variëren op basis van de redenen waarom je het gebruikt en welk type testosteron je gaat nemen. Testosteron kopen kan zowel in de vorm van injecties als in de vorm van pillen verkregen worden. Verder zijn de doseringen zeer verschillend tussen atleten en mensen die testosterontherapie krijgen om medische redenen. Vrouwen kunnen beter geen testosteron gebruiken, behalve als dit voorgeschreven is door een arts.

 

Voorbeelden types en doseringen

We geven hier een aantal voorbeelden van types testosteron en de doseringen die hierbij gehanteerd worden. Bijvoorbeeld bij testosteron cypionaat kan er 50 tot 400 mg elke 2 tot 4 weken of 250 tot 800 mg per week. Bij testosteron enanthaat kan er 50 tot 400 mg om de 2 tot 4 weken gegeven worden of 400 tot 750 mg per week. Bij Testosteronundecanoaat begin je met een initiële injectie van 750 mg, gevolgd door een onderhoudsdosering via orale toediening van 40 tot 240 mg per dag, afhankelijk van je tolerantie. Bij testosteron proprionaat draait het om 50 tot 100 mg om de andere dag. Dit geeft goed de verschillen tussen de verschillende vormen aan. De hierboven besproken soorten testosteron bestaan uit injecties, behalve bij testosteronundecanoaat.

 

Verschillen medisch gebruik en gebruik door sporters

Als je de hormonen via je dokter krijgt, dan kan het ook zijn dat de apotheek ze in de vorm van testosteron gel of crème heeft. Hoewel deze preparaten goede keuzes zijn voor mannen die een vorm van testosteron vervangingstherapie ondergaan, zijn zij geen goede keuzes voor sporters. Dit is vanwege de grote hoeveelheid van het product dat noodzakelijk is om ook daadwerkelijk resultaat te verkrijgen. Hoewel testosteron propionaat een populair middel is bij atleten, gebruiken artsen het niet meer om verlaagde niveaus te compenseren, aangezien het een frequente dosering vereist en een zeer krachtig middel is.

 

Waarschuwing bij medisch gebruik

De informatie die hier verstrekt wordt, kan op geen enkele wijze de informatie vervangen die je hebt ontvangen van je arts of zorgteam. Gebruik je testosteron om medische redenen, verander dan nooit zomaar je dosering, begin niet met een andere vorm van testosteron en stop niet zonder de eventuele effecten hiervan te bespreken met je arts.

Bijwerkingen van testosteron

Zoals met elk type supplement, zijn er een aantal bijwerkingen die testosteron kopen kan veroorzaken. Hoe hoger de dosis, hoe groter de kans dat deze bijwerkingen zullen optreden. Een hoog niveau aan testosteron verzorgt deze bijwerkingen ook bij vrouwen. Zij omvatten, maar zijn niet beperkt tot hoofdpijn, angst, pijn en/of zwelling op de plaats van de injectie, een tintelend of doof gevoel, veranderingen in het libido, mannelijke kaalheid, een toegenomen groei van de lichaamsbeharing, een zwelling van het borstweefsel (gynaecomastie) bij mannen, acne en vette huid en een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water.

 

Individuele effecten bij mannen en vrouwen

Bij mannen kan het testosteron zichzelf omzetten naar oestrogeen, welke een vrouwelijk hormoon is. Net zoals teveel mannelijk hormoon bij vrouwen een proces genaamd virilisatie (de ontwikkeling van mannelijke fysieke kenmerken) kan veroorzaken, zo kan een teveel aan vrouwelijk hormoon bij mannen de toename van vrouwelijke fysieke kenmerken veroorzaken. Daarom moet er door atleten die testosteron tot zich nemen een zogeheten aromataseremmer gebruikt worden tijdens hun cycli. Dit is om bijwerkingen als gynaecomastie en een overmatig opgeblazen gevoel te vermijden. Er is geen ‘veilige’ dosering aan testosteron voor vrouwen en de symptomen van virilisatie kunnen onomkeerbaar zijn. Om deze reden wordt aangeraden dat vrouwen testosteron in het geheel vermijden of anders de benodigde voorzichtigheid in acht nemen.

 

‘Stacks’ met testosteron

Testosteron bestellen vormt de basis voor veel verschillende cycli omdat het goed te combineren valt met bijna elke soort anabole steroïde. Zo kunnen mensen die graag hun kracht en spiergroei willen vergroten het koppelen met Deca Durabolin, Trenbolone of het altijd populaire Dianabol. Hierbij ontstaan er sterke synergetische effecten. Sommige mannen kiezen ervoor om enkel pillen of injecties met testosteron te gebruiken en vinden dit voldoende om de niveaus van het hormoon in hun bloed te verhogen. Anderen ‘stacken’ het daarnaast met verbindingen zoals creatine, welke helpt bij het creëren van extra proteïne in het lichaam. Dit draagt bij aan de spiergroei, duurzaamheid en kracht zonder de nadelige gevolgen van anabole steroïden en is bovendien makkelijker te verkrijgen.

Tips

tipEr zijn tientallen voorbeelden van een kuur met testosteron, maar in plaats van op specifieke voorbeelden te focussen, geven we liever een aantal fundamentele tips die je kunt overwegen op basis van je eigen ervaringen met hormonen en steroïden. Nieuwe gebruikers kunnen het beste hun doseringen titreren. Heb je nog nooit een testosteron cyclus gedaan of gekocht, begin dan met een kleine dosering en ga hiermee langzaam omhoog. Neem in het begin ook alleen testosteron en combineer het niet meteen met anabole steroïden. Denk verder aan de halfwaardetijd. Deze is afhankelijk van het type testosteron. De halfwaardetijd van testosteron propionaat is bijvoorbeeld maar 48 uur, waardoor je vaker een dosering nodig zult hebben. Die van testosteron cypionaat en enanthaat zijn echter 14 tot 16 dagen zodat je minder frequente doseringen nodig hebt en ook een aangepaste lengte van de cyclus.

 

Herstellen na een cyclus

Omdat de natuurlijke productie van testosteron stopt op het moment dat je een synthetische versie of een anabole steroïde introduceert in je systeem, is het belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen na een steroïde cyclus. Zonder een na-kuur kan de herstelperiode  voor het hervatten van de normale testosteron productie oplopen tot een jaar. Je hebt hierbij een aantal keuzes op het gebied van een na-kuur. De meeste bodybuilders vinden dat ze alleen een antioestrogeen zoals Clomid of Nolvadex nodig hebben. Anderen zullen ook gebruik maken van hCG, vooral na een langere cyclus of na het gebruik van hogere doseringen van een krachtige steroïde zoals Dianabol of Trenbolone.

 

Een na-kuur

Hoe en wanneer je start met je na-kuur is afhankelijk van het type testosteron dat je gebruikt hebt. Testosteronundecanoaat en koop testosteron propionaat hebben een zeer korte halfwaardetijd, waardoor je 3 dagen dient te beginnen na het innemen van je laatste dosering. Maar testosteron cypionaat bestellen of enanthaat hebben een langere halfwaardetijd, waarbij je tot 10 dagen na de laatste dosering dient te wachten. Als je een anabole steroïde hebt genomen, dien je ook altijd rekening te houden met de halfwaardetijden van andere componenten in je cyclus. Heb je bijvoorbeeld testosteronundecanoaat met een korte halfwaardetijd gecombineerd met Trenbolone met een lange halfwaardetijd, dan ga je uit van de langere halfwaardetijd, welke in dit geval 10 dagen bedraagt.

 

hCG

Als je hCG wilt gebruiken, dien je deze als eerste in te nemen. Je gebruikt hCG in doseringen van 500iu tot 1000iu gedurende 10 dagen en schakelt dan over naar 150 mg Clomid of 40 mg Nolvadex voor een verdere 4 tot 6 weken, waarbij je de dosering na 2 weken halveert. Als je hCG niet gebruikt, sla je dit deel van de na-kuur over en begin je meteen met Clomid of Nolvadex 3 of 10 dagen na het nemen van je laatste dosering.

 

Is testosteron kopen legaal?

In Nederland kan je testosteron alleen verkrijgen op recept. Het is anders illegaal om te bezitten en om te gebruiken. In sommige andere landen, zoals Mexico en delen van Europa, kan je bij bijna elke apotheek over de toonbank producten verkrijgen waarin testosteron zit. Voordat je testosteron op deze manier verkrijgt of het online koopt, dien je goed mogelijke gevolgen te begrijpen. Bij veel van de hedendaagse wedstrijden voor sporters wordt er getest op verhoogde niveaus van testosteron. Het niet laten uitvoeren van een test kan leiden tot het uitgesloten worden van een sportevenement en kan zelfs leiden tot juridische gevolgen.

 

Testosteron booster bestellen

Als je liever op een natuurlijke wijze je testosteron wilt verhogen, kan je gebruik maken van een zogeheten natuurlijke testosteron booster kopen. Dit product bevat ingrediënten die de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam stimuleren in plaats van ze zelf toe te voegen. Ze bevatten vaak een verbinding die bekend staat als Tribulus terrestris. Deze verbinding wordt al generaties lang onder mannen over de gehele wereld gebruikt om hun libido te verbeteren. Er zijn echter slechts beperkte wetenschappelijke studies naar dit middel, waarbij de resultaten niet overtuigend zijn. Miljoenen mensen over vele generaties kunnen echter niet allen ongelijk hebben. Vandaag de dag zijn de meeste positieve reviews over testosteron boosters te vinden over producten die deze verbinding bevatten.

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 28-1-2017